Current Affairs Solved MCQs- CSS, FPSC, NTS, PPSC,

Solved MCQs




Current Affairs MCQs

These are solved MCQs for current affairs from No. 21 to 50, useful for all types of exams, jobs tests, banking jobs in Pakistan, Current Affairs paper CSS, FPSC, AJKPSC, NTS, PTS, OTS, PPSC, KPPSC, Banking jobs in Pakistan, Private jobs in Pakistan, Latest Government Jobs in Pakistan

  1. A faction of the Turkish Armed Forces tried to impose Martial Law in the country on
    (A) 15 July 2016
    (B) 20 July 2016
    (C) 25 July 2016
    (D) 30 July 2016
  2. The attempted coup was mainly foiled by the
    (A) Turkish Army
    (B) Turkish Police
    (C) People of Turkey
    (D) Supporters of Turkish government
  3. The Turkish government accused that the faction of the army was linked to
    (A) Opposition Parties
    (B) Kurds Forces
    (C) Syria
    (D) Fethullah Gulen
  4. Fethullah Gulen is a religious and political leader lives in self-imposed exile in the
    (A) United States
    (B) United Kingdom
    (C) Saudi Arabia
    (D) Egypt
  5. The 2020 Olympicswill be held in ________.
    (A) London
    (B) Doha
    (C) Tokyo
    (D) Beijing
  6. The FIFA World Cup 2018 will be held in
    (A) Argentina
    (B) Germany
    (C) Qatar
    (D) Russia
  7. The FIFA World Cup2022 will be held in
    (A) Argentina
    (B) Germany
    (C) Qatar
    (D) Russia
  8. The Best FIFA Football Awards 2016 (Men) was won by
    (A) Cristiano Ronaldo
    (B) Lionel Messi
    (C) Neymar
    (D) Ronaldinho
  9. The Best FIFA FootballAwards 2016 (Women) was won by
    (A) Marta
    (B) Melanie Behringer
    (C) Carli Lloyd
    (D) Dzsenifer Marozsan
  1. The  2016 Nobel Prize in literature was won by
    (A) Alice Munro
    (B) Svetlana Alexievich
    (C) Bob Dylan
    (D) Angus Deaton

Solved MCQs Everyday Science

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS
21. A 22. C 23. D 24. A 25. C 26. D 27. C 28. A 29. C 30. C

  1. The 2016 Nobel Peace Prize was won by
    (A) Angela Merkel
    (B) Barack Obama
    (C) European Union
    (D) Juan Manuel Santos
  2. The 2016 Nobel Prizein Economics was won by
    (A) Oliver Hart and Bengt Holmstrom
    (B) Angus Deaton and Jean Tirole
    (C) Patrick Modiano
    (D) Arthur B. McDonald
  3. Oliver Hart and Bengt Holmstrom won the 2016 Nobel Prize in Economics for their contributions to
    (A) Supply and Demand
    (B) Consumption and Poverty
    (C) Contract theory
    (D) Consumption, Poverty and Welfare
  4. North Korea on 6 January 2016 claimed that it had successfully tested a/an
    (A) atomic bomb
    (B) hydrogen bomb
    (C) biogas bomb
    (D) bomb based on fission reaction
  5. Time magazine named _____ its Person of the Year 2016.
    (A) Angela Merkel
    (B) Donald Trump
    (C) Barack Obama
    (D) Vladimir Putin
  6. Forbes magazine named _____ the world’s most powerful person of 2016.
    (A) Angela Merkel
    (B) Malala Yousafzai
    (C) Barack Obama
    (D) Vladimir Putin
  7. On 24 November 2015 Russian jet was shot down by _____ Air Force.
    (A) American
    (B) German
    (C) British
    (D) Turkish
  8. The Treaty on Accession of the Republic of Crimea to Russia was signed on?
    (A) 18 February 2014
    (B) 18 March 2014
    (C) 24 February 2014
    (D) 24 March 2014
  9. The Secretary of States of United States is
    (A) Rex Tillerson
    (B) Joe Biden
    (C) John Kerry
    (D) James F. Dobbins
  10. The Vice President of United States is
    (A) John Kerry
    (B) Mike Pence
    (C) Joe Biden
    (D) James F. Dobbins

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
31. D32. A33. C34. B 35. B 36. D 37. D 38. B 39. A 40. B

  1. World’s oldestoperational space launch facility is located in
    (A) America
    (B) Russia
    (C) Kazakhstan
    (D) India
  2. Which country has the largestreserves of oil?
    (A) United States
    (B) China
    (C) Russia
    (D) Venezuela
  3. In which country It is mandatory for all male citizens aged 18–27 to serve 1 year in Armed Forces?
    (A) America
    (B) Canada
    (C) Russia
    (D) Israel
  4. Which country is the world’s top supplier of weapons?
    (A) America
    (B) Russia
    (C) Israel
    (D) Germany
  5. Which from the following countries is NOT the member of BRICS?
    (A) America
    (B) Russia
    (C) China
    (D) India
  6. The President of India is
    (A) Sonia Gandhi
    (B) Dr. Abdul Kalam
    (C) Chidambaram
    (D) Pranab Mukherjee
  7. The headquarterof Human Rights Watch is located in
    (A) Washington
    (B) New York
    (C) Berlin
    (D) Brussels
  8. Which country is the largestproducer of oil?
    (A) Saudi Arabia
    (B) China
    (C) Russia
    (D) Venezuela
  9. Which country has the largest reserves of gas?
    (A) Saudi Arabia
    (B) Iran
    (C) Russia
    (D) Qatar
  10. Which country is the largest producer of gas?
    (A) Saudi Arabia
    (B) Iran
    (C) Russia
    (D) Qatar

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZZES
41. C 42. D 43. C 44. B 45. A 46. D 47. B 48. A 49. C 50. C

اپنا تبصرہ بھیجیں